Gertjan Scholte-Albers "KL bosje"

Brigitte van Heerde

Brigitte is een ervaren arbeidsrechtspecialist, zowel op het gebied van het individuele als het collectieve arbeidsrecht. De eerste jaren van haar loopbaan heeft Brigitte gewerkt bij een middelgroot en een groot advocatenkantoor in een brede (internationale) arbeidsrechtelijke praktijk.

Eind 2005 is Brigitte overgestapt naar het bedrijfsleven. Bij de Nederlandse Spoorwegen was zij ruim 5 jaar binnen de afdeling Corporate Legal als advocaat verantwoordelijk voor alle arbeidsrechtelijke kwesties binnen NS, inclusief het voeren van gerechtelijke procedures.

Voordat Brigitte haar eigen kantoor oprichtte heeft zij binnen NS een periode gewerkt als Manager Arbeidsverhoudingen. In die rol heeft zij niet alleen haar kennis van het medezeggenschapsrecht verder aangescherpt, maar heeft zij ook ervaren hoe het politieke krachtenveld tussen bestuurder en ondernemingsraad werkt. Die combinatie heeft haar tot een volwaardig adviseur op het gebied van medezeggenschapsrecht gemaakt, zowel voor bestuurders als voor ondernemingsraden.

Sinds april 2013 is Brigitte zelfstandig advocaat. Binnen haar praktijk adviseert zij werkgevers en werknemers over alle facetten van het arbeidsrecht.

Brigitte is een creatieve, ondernemende en gedreven advocaat met een juridisch hart en een pragmatische inslag. Zij vindt het belangrijk om haar cliënten te helpen met adviezen die richting geven en daardoor direct toepasbaar zijn. Bij haar vindt een cliënt een combinatie van wetboek en praktijk zonder onnodig ingewikkelde juridische rompslomp.

In het voorjaar van 2014 heeft Brigitte de Postacademische Leergang Arbeidsrecht aan de Erasmus Universiteit met succes afgerond. Zij is lid van de Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA).

....de samenwerking met Stalenhoef Advocatuur

Omdat je samen sterker bent dan alleen en kennis vergroot door deze te delen, werk ik nauw samen met mijn collega-advocaat Klaartje Stalenhoef van Stalenhoef Advocatuur (www.stalenhoefadvocatuur.nl).